BALLETTENS VENNER

BALLETREJSE

Hermed tilbyder vi Ballettens Venners medlemmer at deltage i

7 dages busrejse til Kiel og Berlin 15.06. - 21.06.2018

 

Vi har planlagt rejsen ud fra de kriterier, vi altid lægger til grund for Ballettens Venners rejser:
”Flest muligt balletforestillinger inden for kortest mulig tid.”
Det første af hensyn til balletinteressen – det sidste af hensyn til økonomien.

Peter M. Paulsen i rejsebureauet VITUS, der har stået for vore seneste rejser, har foreslået os at tage til Berlin midt i juni, hvor der vises forskellige balletter hver aften, og det har vi planlagt at føre ud i livet. Og Vitus/Peter M. Paulsen har sørget for, at bussen fra først til sidst styres af Niels Jørgen, som tidligere rejsedeltagere vil huske som både yderst kompetent og særdeles venlig.

Samtidig med, at vi begyndte at planlægge rejsen til Berlin, blev vi af tidligere kgl. solodanser Peter Bo Bendixen, nu balletchef i Tivoli, opfordret til at se hans version af ”Sylfiden” i Kiel, og det har vi med tak svaret ja til.

Nedenfor følger rejsebureauets plan for rejsen, oplysninger om pris og tilmelding m.v. og efterfølgende en kort orientering om de balletter, vi skal se i Berlin. Der er ikke skrevet noget om ”Sylfiden”, som forudsættes bekendt, men Peter Bo Bendixen har lovet os at orientere om sine tanker og ideer bag opsætningen – enten undervejs i bussen eller i Kiel inden forestillingen - ligesom han sørger for, at vi får lov at komme bag scenen den følgende dag for at overvære prøver eller træning.

Der henvises i øvrigt til:
http://www.theater-kiel.de/ballett-kiel/programm/produktion/titel/la-sylphide/

Rejseplan:

15.06.2018

Morgenafgang fra Holte og København, via Rødby–Puttgarden med forventet ankomst til Kiel midt på eftermiddagen.
Indkvartering for 2 nætter med morgenmad på:

Atlantic Hotel Kiel, Raiffeisenstrasse 2, D-24103 Kiel. Tlf. +49 431 374 99 555
1 billet til ”La Sylphide” på Theater Kiel.

16.06.2018

Efter morgenmad vil der være overværelse af prøver eller træning på Theater Kiel, ligesom der bliver en byrundtur i Kiel, hvor vi bl.a. ser Rådhuset samt den imponerende havn.

17.06.2018
Vi kører videre til Berlin, hvor vi forventer at være kl. 14.00/14.30.
Indkvartering for 4 nætter med morgenmad på


Berlin Mark Hotel, Meinekestrasse 18-19, D-10719 Berlin. Tlf. +49 30 88 00 20

Kl. 16.00 skal vi være i Deutsche Oper, der har arrangeret et besøg for os bag kulisserne.
Efterfølgende skal vi se ”Don Quixote” på Deutsche Oper

18.06.2018

Byrundtur med dansktalende lokalguide

Billet til ”Doda/Goecke/Duato” på Komische Oper

19.06.2018

Frokost i Fjernsynstårnet

Billet til ”Maillot/Millepied” på Deutsche Oper

20.06.2018

Dagen er ledig til indkøb eller sightseeing på egen hånd.

Interesserede kan for en pris af 100,- kr. tilmelde sig en tur til ”The Story of Berlin” med afgang kl. 09.45. Vi går derhen – forventet ankomst ca. 10 minutter senere. ”The Story of Berlin” viser byens historie fra 1200-tallet frem til tiden efter 2. verdenskrig. Se mere her: http://www.story-of-berlin.de/

Billet til ”Romeo und Julia” på Staatsoper Unter den Linden

21.06.2018

Hjemrejse med afgang fra Berlin sidst på formiddagen

Færge fra Rostock til Gedser. Under overfarten er der reserveret pladser til koldtbordssalonen, hvor vi skal have buffet med kold og varm mad samt drikkevarer ad libitum.

Forventet hjemkomst til København/Holte først på aftenen.

Pris og tilmelding

Pris per person i delt dobbeltværelse kr. 9.200,-. Tillæg for enkeltværelse kr- 1.725,-
Afbestillingsforsikring kr. 525,-

I ovennævnte pris er følgende inkluderet:

Bus i 7 dage inkl. skatter og afgifter, færgeudgifter, 
6 hotelovernatninger med morgenmad, 5 billetter til balletterne i Kiel og Berlin, frokost i TV-Tårnet, byrundture i Kiel og Berlin samt museumskort til muserne på Museumsøen i Berlin, koldt bord på færgen på hjemrejsedagen samt foreningens ekstraordinære omkostninger i forbindelse med rejsen.

Tilmelding med angivelse af navn, adresse og tlf.nr. samt mail-adresse sendes senest den 1. marts 2018 til

VITUS, att. Peter M. Paulsen,
Sølvgade 15,
1307 København K,

eller (helst) pmp@vitus-rejser.dk

 
Samtidig med tilmeldingen bedes det oplyst, om man ønsker at deltage i rundvisningen på ”The Story of Berlin” den 20. juni, ligesom man kan aftale at stå på bussen i Rønnede – og blive sat af samme sted. Anfør også om du ønsker enkelt eller dobbeltværelse og hvem du deler værelse med.
Rejsen kan kun gennemføres, hvis der melder sig mindst 40 deltagere. Maksimalt deltagerantal er 70.
Eventuelle spørgsmål om rejsen kan rettes til Peter M. Paulsen på tlf.nr. 26 70 40 11, til bestyrelsesmedlem Vagn Ohlsen, tlf.nr. 39 90 22 11, eller til foreningens telefonvagt på tlf.nr. 33 69 65 89 tirsdage mellem kl. 15.00 og kl. 17.00.

København i januar 2018

Orientering om balletforestillingerne i Berlin 17.06. - 21.06.2018:

”Don Quixote”
Cervantes fortælling om Don Quixote, bekæmperen af vindmøller – lige så aktuel i dag som nogensinde – er kendt som et af verdenslitteraturens hovedværker. Men det er også titlen på en af de mest berømte klassiske balletter, selv om den kun viser få af romanens mange episoder. Nacho Duato, kunstnerisk leder af Staatsballett Berlin, har bedt sin landsmand Victor Ullate om at skabe en ny version, fordi han er særskilt velkvalificeret til at fange og fremstille de spanske elementer i en klassisk bevægelsesform. Publikum og dansere kan se spændt frem til denne version, fordi den indeholder nogle af de smukkeste partier i klassisk ballet, fremhæver kærlighedshistorien mellem Kitri og Basilio og bringer fortættet spansk atmosfære ud over rampen.

”Doda/Goecke/Duato”
Denne aften vises der tre nutidige syn på dans:
”N.N. (KREATION)” af Gentian Doda er inspireret af albansk kultur, hvori asymmetriske og skæve former foretrækkes for ren skønhed.
”PIERROT LUNAIRE”, hvori kropsvirtuosen Marco Goecke viser sin helt personlige stil i en ballet, der er baseret på Arnold Schönbergs komposition.
”POR VOS MUERO” (”For dig vil jeg dø”) er et mesterværk af Nacho Duato, hvori han viser nye facetter af sine kunstneriske evner.

”Maillot/Millepied”
Denne aften er fuld af kontraster: Mens ”DAPHNIS ET CHLOÉ” af Benjamin Millepied er et fyrværkeri af farver, musik og bevægelser, udspiller Jean-Christophe Maillots sakraltmystiske ”ALTRO CANTO” (”På den anden side”) sig i skæret af over 100 levende lys og har derved en inderlighed, der giver publikum anledning til refleksion. At scenografien og kostumerne er udarbejdet af Daniel Buren, Rolf Sachs og Karl Lagerfeld giver yderligere løfte om en oplevelse af enestående æstetisk karakter.

”Romeo und Julia”
Til sin version af denne balletklassiker har Nacho Duato fuldstændig overgivet sig til Sergej Prokofjevs kongeniale komposition, hvorfra dansebevægelserne kommer som af sig selv. En duft af jasmin og orange hænger i luften, når kompagniet – klædt i Angelina Atlagics renæssanceinspirerede kostumer – i ren dans fortæller den verdenskendte historie om det unge elskende par.

---------------------

Ovenstående kortfattede beskrivelser er gengivet fra den tyske tekst på Staatsballet Berlins hjemmeside, hvor interesserede kan læse mere. Der henvises til: http://www.staatsballett-berlin.de/de/

 

 
 

Ballettens Venner er også at finde på Facebook - Følg os her

Ballettens Venner

Kontakt

Kontortid: Tirsdag kl. 15-17 (dog ikke i skoleferier) Tlf: 33 69 65 89

Bestyrelsesformand Hanne Outzen

Høtoften 2, 2830 Virum Telefon: 45 85 15 80 info@ballettens-venner.dk

Mailadresse

info@ballettens-venner.dk

Kasserer Judith Larsen

Thøger Larsens Allé 25, 2750 Ballerup Mobil 40 88 11 66 info@ballettens-venner.dk

Post adresse

Ballettens Venner, c/o Det Kgl. Teater Postboks 2185, 1017 København K